Hi, mijn naam is Emi Yamashita. Ik ben in 2008 naar Nederland gekomen en ik woon hier met mijn Nederlandse man en mijn zoon. Ik verzin graag nieuwe manieren om het huishouden makkelijker, minder inspannend en leuker te maken. En ik wil daar ook graag anderen bij helpen!

Mijn belangstelling voor opruimen en ordenen ontstond toen ik bij mijn man introk. Alle kasten en opbergruimtes in zijn huis zaten al vol met zijn spullen, dus waar kon ik kwijt wat ik uit Japan had meegenomen? Ik moest eerst ruimte maken. En dat was feitelijk het begin van het (re-)organiseren van het hele huis.

Denk je dat ik goed was in opruimen en schoonmaken? Nee, helemaal niet! Maar langzaam aan leerde ik het. Ik vond veel ideeën en tips op het internet in een aantal blogs over opruimen en ordenen. En ik probeerde creatief te zijn en manieren te vinden waarop ik het huishouden makkelijker en met meer plezier kon doen.

Het heeft mijn leven veranderd. Niet alleen lukte het me het huishouden voortaan efficient te doen, de relatie met mijn man veranderde ook behoorlijk. Het opruimen van ons huis bracht harmonie, in ons huis en in onze relatie. Het huis werd een thuis, een harmonieuze plek waar mijn man, mijn zoon en ik onszelf kunnen zijn en waar we ons lekker en op ons gemak voelen.

Mijn eigen ervaring dat opruimen, ordenen en het huishouden makkelijker maken je leven een positieve wending kunnen geven brachten me op de gedachte dat ik ook anderen daarmee zou kunnen helpen. Met onze drukke levens hebben we allemaal behoefte aan een comfortabele thuisomgeving waar we kunnen ontspannen en tijd met onze familie kunnen doorbrengen. Maar elk huis moet ook regelmatig schoongemaakt en opgeruimd worden. Dus, als we dat nou leuker en simpeler maken, houden we meer tijd over voor onszelf en ons gezin!

Daarom besloot ik dat ik Professional Organizer zou worden. In 2018 heb ik de opleiding tot Professional Organizer gevolgd bij de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.

Als Professional Organizer stel ik mijn brein en mijn handen ter beschikking aan degenen die geen zin hebben om hun tijd te verdoen met altijd maar opruimen. Ik ben er om je hiermee te helpen, zodat je voortaan kunt genieten van een fijn, vredig, aangenaam en harmonieus leven.

Dus, laten we beginnen: Harmonize met Emi!
NBPO certificate